ВАША ДЕНЕСКА: (606) 639-2029

72V DC чистач - Дозволена

72V DC чистач - Дозволена

Џонсон индустрии нови Дозволена 72VDC Duster е MSHA одобрени, батериски погон, и мобилен телефон. должност 15hp на тешки (derated да 5hp) моторот и системот електрични контроли се и сместен во експлозија доказ куќишта. На 72V батерии е MSHA одобрени за употреба со дозволена опрема, е составен од 36 2V индустриски батерии во серија, и е променлив. кутија на прашина може да се одржи 500 + lbs на рок прашина да се намали времето на застој претовар. Моторот се врти на вентилатор макара со статична спроведување појас. Вентилатор турка воздухот во казнениот простор на прашина околу 12 Psi. На воздухот се дистрибуира во кутија која fluidizes на рок прашина. Воздух и прашина оставете го полето и може да дуваат директно во воздухот или преку црево за контролирани покриеност.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Equipment_Permissible_Rock_Duster.pdf

108934 16729

Опрема Спецификации

 • MSHA Одобрени експлозија доказ Електрични 15 КС мотор (derated да 5hp)
 • 72V Кертис 1221 контролор Сместен во експлозија доказ кутија
 • MSHA Одобрени 72V индустриски батерии на полнење
 • Корени Вентилатор Стил 12psi
 • 500 + lb капацитет прашина кутија
 • Статични Спроведување на V-појас

стандардни димензии

 • Ширина: 52 "
 • Должина: 112 "(без јазик)
 • Висина: 44 "

Опции

Контактирајте не со вашите барања за да можеме да ги исполниме вашите спецификации. Јавете се денес !! (606) 639-2029

 

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
 
јаглен
 
молибден рударство
 
цинк рударство
поташа руди
 
злато Рударство
 
рок за рударство
 
каменоломи
изградба
 

Johnонсон индустрис обезбедува низа на дизајнирани и изградени вообичаени возила и опрема за да ги задоволи потребите на многу различни индустрии. Од индустриски дежурни автомобили, до системи за земање примероци, Johnонсон Индустри е орган за индустриска опрема и возила. Johnонсон Индустри започна со служење на јагленовата индустрија и сега служи за комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустрија, градежништво и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606) 639-2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено